офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
офлайн
ivansamii2012
Senior Member
|
|
3376 |
12 лет на сайте Город:
|
і я б не адмовіўся, бо па расказах бабкі і прабабкі маёй, ім жылося пры Польшчы значна лепш, чым пры СССР і ўвесь час марылі, што палякі вернуцца і забяруць іх
sofkapol:Nie ja Pani =) ja tu mieszkam jestem z Polski! =)
W jaki sposób pani z Krakowa nas znalazła!!!??
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
ivansamii2012
Так на Гістарычная Праўда ёсць цэлая чарада артыкулаў на гэту тэму. Сам займаўся гэтым пытаннем. У чалавека нават лісты продкаў засталіся, перапіска сваякоў з Крэсув і Амерыкі. Дзе тыя што за акіянам плакаліся мол цяжка а тыя ім мол прыязджайце да нас у нас у Польшчы добра. Гэтак жа перапіска з Саветамі праходзіла...
denis.bortko:Вот если честно, хотел бы жить в 20-30 - х годах на Кресах)
Сześć!!! Так-так! Гуляет в где-то в крови эта настальгия од ойцув
офлайн
ivansamii2012
Senior Member
|
|
3376 |
12 лет на сайте Город:
|
а маі продкі захавалі шмат польскіх дакументаў і фотаздымкаў, нават прапрадзед разам з польскімі афіцэрамі маецца фотаздымак.....1923 г.
ivansamii2012:а маі продкі захавалі шмат польскіх дакументаў і фотаздымкаў, нават прапрадзед разам з польскімі афіцэрамі маецца фотаздымак.....1923 г.
Можна пазайздросцiць, у нас акрамя школьных аттэстатау ойца i пару ваенных фота нiц не позостало
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
ivansamii2012:а маі продкі захавалі шмат польскіх дакументаў і фотаздымкаў, нават прапрадзед разам з польскімі афіцэрамі маецца фотаздымак.....1923 г.
Так і мае добра жылі. Зямля, скаціна нават прадавалі. Дзед як то расказваў як пайшоў у Глыбокае на рынак карову прадаваць а па дарозе назад, з цікаўнасці, зазірнуў у бардэль. Ну ўвогуле калі прыйшло час адплачваць у яго суцэльнай купюраю. Яна забралы а дзеда мол здачу давай. Адказ быў шыкоўны ****** здачы не дае) Я ў яго спытаў мол што дому было, сказаў ТАА!!! і зышоў ад гутаркі на гэту тэму... Вось так))
janek51
Шкада ў маіх не засталося, былі схаваны ў схове ў верасні 39-га потым усё як канула... Не ведаю, што там адбылося але саветы другі раз раскулачвалі ў 52-м. Радзіна была таксама багатая ў адных ці тое Бортнікі ці то Борткі цэлая вёска была ў валоданні. Царскія сервізы Кузняцова я з дзяцінства памятаю і куча польскага посуду. Прабабкі Шыдлоўскіх з Гваздова зусім там па высылалі. Увогуле цёмная справа, дзед з 44-га рэзка стаў беларусам і ўсе дакументы як у ваду, нават школьнага атэстата не засталося. Так і прадзед у Амерыкі быў у 19-м вярнуўся...
офлайн
ivansamii2012
Senior Member
|
|
3376 |
12 лет на сайте Город:
|
janek51:ivansamii2012:а маі продкі захавалі шмат польскіх дакументаў і фотаздымкаў, нават прапрадзед разам з польскімі афіцэрамі маецца фотаздымак.....1923 г.
Можна пазайздросцiць, у нас акрамя школьных аттэстатау ойца i пару ваенных фота нiц не позостало
так гэта таксама добра, бо некаторыя нічога не маюць,
офлайн
ivansamii2012
Senior Member
|
|
3376 |
12 лет на сайте Город:
|
denis.bortko:зазірнуў у бардэль
у Глыбокім? мне самому цікава, дзе яно знаходзілася
denis.bortko:дзед з 44-га рэзка стаў беларусам
маі таксама сталі Беларусамі, але схавалі і жылі пад жахам, што прыйдуць невядомыя людзі і забяруць іх
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
janek51:А знает ли народ героя польского интернета пани Басю?
//www.youtube.com/watch?v=f6BOpi37q5Q
ivansamii2012:у Глыбокім? мне самому цікава, дзе яно знаходзілася
А не вем, не спытаў
sofkapol, Nie ja Pani =) ja tu mieszkam jestem z Polski! =)
Czesc z Krakowa =)
Bardzo mi pszepraszem Pani, ale mi się wydaje że Pani nie jesteś z Polski, bo czego Pani nie maje polskiego alfabetu na komputerze i skąd u Pani ranking na Onlin w 55 tysięcy o 2 lat !!!!???
офлайн
nata.nata.natasha
Senior Member
|
|
795 |
11 лет на сайте Город:
|
janek51, я жыву ў Беларусі і не маю беларускай клавіатуры. Ў нескладовае зараз з тэлефона пішу, а з камп'ютара не магу , а Вы - Польшча. Усякае бывае
офлайн
denis.bortko
Senior Member
Автор темы
|
|
1018 |
10 лет на сайте Город:
|
офлайн
nata.nata.natasha
Senior Member
|
|
795 |
11 лет на сайте Город:
|
denis.bortko, так с телефоном у меня все в порядке. А вот с компа не могу Ў написать.
ivansamii2012:і я б не адмовіўся, бо па расказах бабкі і прабабкі маёй, ім жылося пры Польшчы значна лепш, чым пры СССР і ўвесь час марылі, што палякі вернуцца і забяруць іх
Падпicваюся пад кожным словам. Мая бабуля заужды казала, што пры Польшы яны жылi, а пры Саветах выжывалi((
nata.nata.natasha:Уdenis.bortko, так с телефоном у меня все в порядке. А вот с компа не могу Ў написать.
Не было б горшых праблем! Калі на кампутары паставіць беларускую мову, то Ў друкуецца ў рускай раскладцы на месцы літары Щ. Апостраф - на месцы цвёрдага знаку, и да т.п.)))
brzoza:Не было б горшых праблем!
А я на свой вiндаусфон не магу знайсцi мову((