Усім прывітанне. Сёння стаў уладальнікам Майстэрні 24см. (абышлася ў 22еўра). Вось жадю удакладніць і высветліць некаторыя пытанні перад тым як пачаць выкарычстоўваць яе.
1. Першым крокам як я зразумеў трэба выпаліць завадскі олей, зрабіў то на газу. Трошкі смярдзела, але праз 20 хвілін дым скончыў ісці, пірометрам замерыў тэмпературу = 250С
2. Другім крокам, я вымыў увесь чорны кокс, дадаткова прамыў з содай, падсушыў патэльню на газу да 60С і нанёс тонкі слой льнянога (нерафінаванага) олею. Паставіў у духоўку 220С на гадзіну, пасля яна астывала гадзіну да 120С.
І вось калі я меў час 2 гадзіны чытаў вашыя каментары, ці добра я усё раблю?
Бояк я разумею для гэтай справы (фарміраванне захістнога слою) патрэбна выкарыстоўваць олеі з йодным паказчыкам як мага больш!
йодны паказчык (лічба) - гэта характарыстыка, якакая паказвае колькасьць двайных сувязей у вуглевадародаў, чым больш йодная лічба - тым лепей олей павінен палімерызавацца. Такія алеі павіны палімерызавацца хутчэй і цалкам да сухога астатку.
Да такіх алеяў адносяць канаплянае, льняное і інш, глядзіце фота.
Ні у якім разе не спрабуйце гатаваць ежу на такіх маслах - гэта вельмі не карысна!
Але ёсць яшчэ адна якасная характарыстых алеяў - кропка дымленя. Як я разумею гэта тэмпература пачатку тэрмічнай дэструкцыі.
Дык вось, паглядзіце як адрозніваецца кропка дымленя рапсавага алею рафінаванага і нерафінаванага!
Рафінаванае - лічыца больш чыстым, гэты факт павінен спрыяць палімерэцацыі, калі менш розных прымешкаў мае олей.
У такім разе маю наступныя пытанні:
Які олей выкарыстоўваць каб стварыць першыя 3-5 захістных антыпрыгарных слаёў?
Павінен гэты олей быць рафінаваны ці нерафінаваны?
Якім павінен быць тэмпературны рэжым?
Планую потым гатаваць на патэльні на какосавым рафінаваным алею.
Усім дзякую за адказы. Смачна есці!
Добавлено спустя 18 минут 29 секунд
Да і ўвогуле хацелася б больш ведаць як правільна гатаваць, карыстацца і дагледжваць за чыгуннымі патэльнямі?
Бо я "наеўся" гэтага тэфлона і алюмінія.